Sp nærmer seg sperregrensa på ny meningsmåling

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har ingen grunn til å være fornøyd med Dagbladets ferskeste meningsmåling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har ingen grunn til å være fornøyd med Dagbladets ferskeste meningsmåling. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet får 4,7 prosent og er dermed bare 0,7 prosentpoeng over sperregrensa på en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er et fall på 2,7 prosentpoeng fra forrige måling, og et dramatisk fall fra valgresultatet i høst, da partiet fikk 13,5 prosent. Målingen er gjennomført av Ipsos på vegne av Dagbladet.

– Det er en skikkelig dårlig måling, og mange sitter på gjerdet. Dette er jo en tilbakemelding, sier finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til avisen.

På målingen har den borgerlige opposisjonen flertall. Høyre er største parti og får 26,8 prosent (+1,1). Ved stortingsvalget fikk partiet 20,4 prosent.

– Det er en tillitserklæring fra velgerne at de søker til Høyre i usikre og urolige tider, sier Høyres nestleder Henrik Asheim.

KrF får 3,6 prosent (uendret fra forrige måned), Venstre får 4 prosent (-2,1), og Frp får en opptur med 14,8 prosent (+1,8) på målingen.

Ap går opp 1,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige måned til 23,1 prosent. SV får 9 prosent (+0,5), Rødt får 6,3 prosent (-0,6), og MDG får 3,5 prosent (-0,6).

Feilmarginen er ifølge Dagbladet på mellom 1,6 og 3,6 prosentpoeng på målingen, som er tatt opp mellom 27. og 29. juni.