Stortinget har sendt søksmålsvarsel til to eks-representanter - krever etterlønn tilbakebetalt

Stortinget har sendt søksmålsvarsel til to tidligere representanter der de krever å få etterlønn tilbakebetalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Stortinget har sendt søksmålsvarsel til to tidligere representanter der de krever å få etterlønn tilbakebetalt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingets advokater har sendt krav om tilbakebetaling av etterlønn til de tidligere Frp-representantene Jan Arild Ellingsen og Per Roald Bredvold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brevene, som ifølge Stortinget må anses som formelle varsler om søksmål, ble sendt mandag, melder Dagens Næringsliv.

Stortinget vil ha 561.691 kroner tilbake fra Per Roar Bredvold, som ga seg på Stortinget i 2013, melder avisen. For hans partikollega Jan Arild Ellingsen er kravet på 506.292 kroner. Ellingsen var ferdig som representant i 2017.

Etterlønn

Bakgrunnen for kravene om tilbakebetaling er artikler i Dagens Næringsliv om politikernes etterlønnsaker i september og oktober 2021.

I Bredvolds tilfelle reagerer Stortinget på etableringen av et senter samtidig som han mottok etterlønn. Når det gjelder Ellingsen, krever Stortinget tilbake penger ettersom han hadde kapitalinntekter fra utleie og salg av eiendom i etterlønnsåret 2018, ifølge avisen.

I begge brev fremholder Stortingets advokater at det uaktsomt er gitt mangelfulle opplysninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat er overrasket

– Det er gjennomført en grundig vurdering av de utbetalingene. Vi har funnet at det er gitt etterlønn i strid med reglene som følge av at vi ikke har fått tilstrekkelige opplysninger fra de to tidligere representantene, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen til DN.

Avisen har ikke fått svar fra noen av representantene, men Ellingsens advokat, John Christian Elden, har kommentert saken.

– Dette er første meddelelse av at Stortinget overhodet mener de har et krav, så jeg er overrasket over at de truer med søksmål. Alle spørsmål er besvart, og mesteparten er ryddet av veien, skriver Elden i en epost.