G7-landene med initiativ for å motvirke kinesisk innflytelse

G7-landenes ledere har blitt enige om et enormt, globalt infrastruktur-initiativ. Det var USAs president Joe Biden (i midten) som foreslo initiativet.
G7-landenes ledere har blitt enige om et enormt, globalt infrastruktur-initiativ. Det var USAs president Joe Biden (i midten) som foreslo initiativet. Foto: Benoit Tessier / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

G7-landene vil samle inn 600 milliarder dollar til å bygge og utvikle infrastruktur over hele verden i et forsøk på å motvirke Kinas økende innflytelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen det ble enighet om på G7-møtet i Tyskland søndag, skal sikte mot å lukke infrastrukturgapet i lavinntektsland og å styrke den globale økonomien, ifølge Det hvite hus.

Initiativet ble foreslått av USAs president Joe Biden.

– Sammen med G7-partnerne har vi som mål å samle inn 600 milliarder dollar (rundt 5.900 milliarder kroner) innen 2027 til globale infrastrukturinvesteringer, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

I motsetning til Kinas tilsvarende, enorme BRI-initiativ, vil den foreslåtte finansieringen fra G7 i stor grad komme fra private investorer og er derfor ikke garantert.