Kulturministeren får skattesmell for pendlerbolig

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er så misfornøyd med Solberg-regjeringens handlingsplan for skeive art hun lager en ny.
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er så misfornøyd med Solberg-regjeringens handlingsplan for skeive art hun lager en ny. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) ba om å betale mer skatt for pendlerboligen, lenge før pendlerboligavsløringene kom. Likevel får hun en skattesmell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg må innrømme at jeg fikk sjokk og kaffen i halsen da jeg i dag leste brevet fra Skatteetaten. Siden jeg ba om å bli skattet av fordelen med pendlerbolig fra 2018, har jeg jo gjort det rette. Men så viser det seg at Skatteetaten mener Stortinget har innberettet for lav verdi på pendlerboligen over flere år, sier kulturministeren til VG.

Den ekstra skatteregningen vil trolig bli på godt over 100.000 kroner. Trettebergstuen er oppgitt og frustrert fordi hun i flere år har forsøkt å gjøre alt rett.

– Nå risikerer jeg altså et kjempekrav på grunn av en feil Stortingets administrasjon har gjort, sier hun.

VG har fremlagt kritikken for Stortingets administrasjon, som så langt ikke har besvart den.

Trettebergstuen har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. I tråd med regelverket har hun hatt pendlerleilighet i Oslo i lengre perioder. Hun er nå en av rundt 40 toppolitikere som har fått varsel om skattekrav i posten de siste dagene.