SV åpner for regjeringssamtaler

Kirsti Bergstø er fungerende leder i SV. Partiet har valgt å stå utenfor regjering, men er regjeringens foretrukne samarbeidspartner i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kirsti Bergstø er fungerende leder i SV. Partiet har valgt å stå utenfor regjering, men er regjeringens foretrukne samarbeidspartner i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs fungerende leder Kirsti Bergstø er åpen for å diskutere regjeringsdeltakelse, men stiller som betingelse at samtalene må skje med «blanke ark».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis det skal bli aktuelt, må vi kunne sette oss ned ved samme bord med blanke ark. Da vi møttes etter valget på Hurdalsjøen, så erfarte vi at vi ble møtt med en rekke forutsetninger som ville ha trukket landet i feil retning, sier Bergstø til NTB.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sa mandag i sin åpningstale til LO-kongressen at tida nå er inne for en flertallsregjering der SV er med.

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke kan utelukke samtaler om å ta med SV i regjering, men vektlegger at det ikke er nært forestående.

Støre mener dette ikke er en aktuell problemstilling nå – og at Ap og Sp nå skal forhandle om revidert budsjett med SV i Stortinget.

– Jeg er opptatt av at vi skal samarbeide godt på det grunnlaget vi har. Og det gjør vi. Og så får vi ta det som det kommer. Vi merker oss det LO sier. Det er viktig å ta med, sier Støre til NTB.

LO-lederen peker på den gjennomslagskraften en flertallsregjering vil få, og Støre er enig i at dette er et viktig poeng.

– Vi må ha gjennomføringskraft for politikken, og det mener jeg vi har hatt til nå. Og det blir ikke mindre viktig framover, sier han.