Solberg mer populær enn Støre på ny måling

Høyres partileder Erna Solberg har grunn til å smile ettersom 45 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier de foretrekker henne som statsminister etter valget i 2025. Foto: Terje Pedersen / NTB
Høyres partileder Erna Solberg har grunn til å smile ettersom 45 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier de foretrekker henne som statsminister etter valget i 2025. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

På en fersk statsministermåling i VG går Erna Solberg (H) forbi Jonas Gahr Støre (Ap) i popularitet for første gang siden august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmålet om hvem folk foretrekker av de to, svarer 45 prosent at de foretrekker Solberg som statsminister etter valget i 2025, mot 38 prosent for Støre.

17 prosent oppgir at de ikke vil ha noen av dem som statsminister, eller er usikre, mot 7 prosent i august, skriver avisen.

Fram til valgkampen i august 2021 var Erna Solberg jevnt over noe mer populær enn Jonas Gahr Støre. Men i august snudde det, da Støre opplevde at 51 prosent foretrakk ham, mens 42 prosent ville ha Solberg.

Oppslutningen om Støre faller kraftig, fra 51 prosent i august 2021 til 38 prosent nå. Erna Solbergs oppslutning har i samme periode vært forsiktig økende: Fra 42 til 45 prosent.

– Resultatet av statsministermålingen viser samme utvikling som VGs partibarometer, hvor hele det rødgrønne flertallet ved valget nå er spist opp, sier faglig rådgiver Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse, som har gjennomført målingen.