Støre med klart nei til Sps utspill om å skyve på klimamålene

Statsminister Jonas Gahr Støre sier det ikke er aktuelt å skyve på klimamålene, som Sp mener det trengs ny diskusjon om.
Statsminister Jonas Gahr Støre sier det ikke er aktuelt å skyve på klimamålene, som Sp mener det trengs ny diskusjon om. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For Arbeiderpartiet ligger klimamålene fast, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) som svar på Sps utspill om å skyve på Norges klimamål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en epost til NTB om utspillet svarer Støre at Senterpartiet står fritt til å diskutere hvilke politiske saker de vil på sitt landsstyremøte. Han gir imidlertid samtidig en kald skulder til selve forslaget.

– Nei, for Arbeiderpartiet ligger klimamålene fast, det slår også Hurdalsplattformen fast, sier Støre.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad etterlyste på landsstyremøtet mandag en mer nyansert debatt om elektrifisering av sokkelen og åpnet for at det kan ta lenger tid å nå klimamålene.

– Elefanten i rommet blir i så fall at klimamålet i 2030 kan bli noe utsatt, men det må vi ta en ærlig diskusjon om, sa Arnstad.

Støre mener Norge kan nå klimamålene innen 2030.

– Ja, det kan vi klare, men det vil kreve mye av oss. Det vil ikke holde å bare gjøre mindre av det som gir utslipp i dag, vi er også nødt til å ha en aktiv næringspolitikk som gir oss mer og flere fornybare løsninger vi trenger mer av, her hjemme og i verden rundt oss, sier Støre i eposten til NTB.