
Flertall på Stortinget for å reversere bruken av midlertidig ansettelser

Et flertall på Stortinget går inn for å reversere den generelle adgangen til midlertidige ansettelser. Undersøkelser viser dog at ordningen er lite brukt.
Da Frp satt i regjering, innførte de en generell adgang til midlertidig ansettelser i tolv måneder. Det som var en viktig seier for det borgerlige partiet, vil nå bli reversert, skriver Dagens Næringsliv.
Et flertall i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget går nå inn for regjeringens forslag om å reversere den generelle adgangen til midlertidige ansettelser. Selve lovendringen vedtas i starten av mars.
– Vi vil prioritere faste og hele stillinger som tilknytningsform i arbeidslivet. Økt bruk av midlertidighet vil potensielt gjøre inntektsgrunnlaget til folk mer usikkert, sier arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) til avisen.
Det var mye motstand mot lovforslaget da det ble innført i 2014, og undersøkelser viser at den generelle adgangen til midlertidige stillinger ikke er blitt en vei inn i arbeid for flere eller nye gruppe.
Men kartlegginger viser heller ikke at lovendringen har ført til økt bruk av midlertidige ansettelser, ergo er bestemmelsen i liten grad tatt i bruk.
Arbeidsministeren mener likevel det er grunn til å fjerne ordningen.
– Hvis intensjonen ikke er blitt innfridd, da er det heller ingen grunn til å ha den, sier Tajik til DN.