NRK: Anniken Huitfeldt skal ikke møte Taliban

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).
 Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Foto: NTB

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) skal ikke treffe Talibans representanter under deres besøk i Norge, melder NRK.

Søndag skal Taliban i møter med kvinnesaksforkjempere, menneskerettighetsaktivister og representanter for afghanske medier. I tillegg skal dagen brukes på sonderinger for å finne ut hvor Taliban står i viktige spørsmål og hvordan de vil møte krav fra Vesten, skriver NRK.

Etter det kanalen kjenner til, vil utfallet av dagens møter påvirke hvem Taliban får møte senere – men et møte med Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) skal være utelukket. NRK meldte først at dette kunne bli aktuelt, men det har senere blitt avkreftet.

Representanter fra Taliban, som tok over makten i Afghanistan i fjor, har blitt invitert til Norge av Utenriksdepartementet for forhandlinger. Utsendinger fra USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia er blant dem som skal delta.