Høyre ber regjeringen framskynde ny coronastrategi

Høyres Henrik Asheim etterlyser coronastrategi fra regjeringen, og mener man ikke kan vente til støttetiltakene har løpt ut.
Høyres Henrik Asheim etterlyser coronastrategi fra regjeringen, og mener man ikke kan vente til støttetiltakene har løpt ut. Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har varslet en ny coronastrategi i april, men det er for lenge å vente, mener Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener regjeringen har vært bakpå hele tiden. Den har nok kunnskap nå, sier stortingsrepresentant Henrik Asheim (H) til NRK.

Han mener det er viktig å få svar på hvordan regjeringen mener vi skal leve med coronaviruset før kompensasjonsordningen til næringslivet avsluttes i februar.

– Pandemien er uforutsigbar. Kan hende må tiltak justeres underveis. Men nå er situasjonen den at man ruller tilbake tiltak for bedrifter i februar, for arbeidsfolk i mars og i april kommer man med en strategi for smitteverntiltak. Det burde vært motsatt, sier Asheim.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier regjeringen vil vurdere behovet for økonomiske støtteordninger i samarbeid med partene i arbeidslivet hvis det kommer nye perioder med innstramninger.

– Nå forlenges flere støtteordninger ut februar, samtidig som vi varsler et mer langsiktig løp for å håndtere effektene av pandemien, sier Vestre.