Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har fått påvist corona

Kulturminister Anette Trettebergstuen er coronasmittet.
Kulturminister Anette Trettebergstuen er coronasmittet.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kulturministeren har fått påvist corona og får ikke møtt kulturlivet som demonstrerer foran Stortinget onsdag, melder Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en tekstmelding til avisa skriver statsråden at hun har testet positivt selv med tre vaksinedoser i kroppen og med korrekt avstand til andre mennesker.

– Dette illustrerer at viruset fortsatt er med oss. Det er ekstremt viktig at vi som smittes, ikke smitter andre, skriver hun.

Trettebergstuen opplyser at formen hennes er sjaber, og at hun har feber og hodepine og ikke får møtt kulturlivet som onsdag demonstrerte foran Stortinget.

Kulturlivet demonstrerer mot det de mener er uforholdsmessige og urimelige coronatiltak. Teaterselskapet Scenekvelder, som er initiativtaker, mener blant annet at det ikke er godt nok grunnlag for regelen om antallsbegrensninger på 200 personer på arrangementer innendørs.

Personer som får påvist smitte, må være i isolasjon i minst seks døgn fra tidspunktet symptomene startet. De må også ha vært feberfri i minst 24 timer uten å bruke febernedsettende medisin.