Statsforvalternes geografiske inndeling skal vurderes

Regjeringen vil endre fylkesstrukturen, og vil oppløse tvangssammenslåtte fylkeskommuner som sender søknad etter vedtak i fylkestinget. Det har ført til at spørsmålet om endring av statsforvalterens geografiske struktur også har kommet opp. Her kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).
Regjeringen vil endre fylkesstrukturen, og vil oppløse tvangssammenslåtte fylkeskommuner som sender søknad etter vedtak i fylkestinget. Det har ført til at spørsmålet om endring av statsforvalterens geografiske struktur også har kommet opp. Her kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ettersom flere fylker kan bli splittet opp, vil kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) ha en gjennomgang av strukturen også for statsforvalterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er tre år siden ny struktur for statsforvalterne trådte i kraft. Nå er flere fylker i en prosess rundt deling som igjen kan føre til endringer i fylkesinndelingen. Derfor er det viktig å nå gjennomføre en evaluering av statsforvalterstrukturen, med særlig vekt på å få fram kommunenes erfaringer, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Ny struktur for statsforvalterne ble iverksatt 1. januar 2019. Da ble 16 embeter til 10.

Kommunal- og distriktsdepartementet har gitt Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) i oppdrag å gjennomføre en evaluering av statsforvalterstrukturen innen 1. oktober i år.