Høyre, Venstre og KrF leverer forslag om å videreføre lærerspesialistordningen

Jan Tore Sanner (H) mener det er meningsløst å avvikle dagens lærerspesialistordning.
Jan Tore Sanner (H) mener det er meningsløst å avvikle dagens lærerspesialistordning. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre, Venstre og KrF leverer onsdag forslag i Stortinget om å videreføre lærerspesialistordningen. Partiene mener det er meningsløst å avvikle ordningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lærerspesialistordningen skulle gi lærere som brenner for undervisning en mulighet for karriereutvikling i klasserommet. Mulighetene for økt lønn og opprykk ligger ellers i stillinger tilknyttet administrasjon eller skoleledelse. Derfor opprettet Solberg-regjeringen lærerspesialistordningen. Det er oppsiktsvekkende at de rødgrønne nå avvikler ordningen uten å ha et alternativ, sier Jan Tore Sanner (H).

Forslaget kommer etter at regjeringen valgte å avvikle dagens ordning i budsjettforliket med SV.

Høyre, Venstre og KrF er enige om at det må satses på å gjøre skolen til en attraktiv arbeidsplass. Ordningen er blitt evaluert i flere faser av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), og både delrapporten og sluttrapporten peker på at utdanningen blant annet gir godt utbytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er i dag om lag 2.000 lærerspesialister. Disse fordeler seg på ulike fag og områder som realfag, spesialpedagogikk, begynneropplæring og yrkesfag. I Hurdalsplattformen varsler Ap og Sp at de ønsker karriereveier for lærere. Når dagens ordning har fått en positiv evaluering, er det meningsløst å avvikle denne for så å utvikle en ny ordning, sier Sanner.