Høyre fortsatt urolig hvis Stoltenberg blir sentralbanksjef

Nestleder og finanspolitisk talsperson i Høyre Tina Bru (H) er ikke overrasket over avgjørelsen fra lovavdelingen i Justisdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB
Nestleder og finanspolitisk talsperson i Høyre Tina Bru (H) er ikke overrasket over avgjørelsen fra lovavdelingen i Justisdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Jens Stoltenberg vurderes som habil til jobben som sentralbanksjef, er Høyre urolige for hva det kan bety for tilliten til Norges Bank.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er fortsatt urolig for hva en eventuell utnevnelse av Jens Stoltenberg vil ha å si for tilliten til at Norges Bank er reelt uavhengig, sier Høyres nestleder og finanspolitiske talsperson Tina Bru i en uttalelse.

Tidligere statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg er en av søkerne til jobben som ny sentralbanksjef, og tirsdag ble det kjent at lovavdelingen i Justisdepartementet ikke vurderer ham som inhabil.

– Det er ikke overraskende at lovavdelingen kommer til en slik konklusjon. Jeg har ikke betvilt at Jens Stoltenberg generelt sett vil være formelt habil i saker som kommer til behandling i Norges Bank. Uroen som har kommet fram, handler om tilliten til at sentralbanken er reelt uavhengig, sier Bru.

Og fortsetter:

– Jeg konstaterer at Lovavdelingen ikke er bedt om å vurdere den siden av saken.