FN skal megle i Sudan

Protestene mot de militære kuppmakerne fortsetter i Sudan, der FN nå skal gjøre er forsøk på å bringe partene til forhandlingsbordet. Foto: AP / NTB
Protestene mot de militære kuppmakerne fortsetter i Sudan, der FN nå skal gjøre er forsøk på å bringe partene til forhandlingsbordet. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN gjør et forsøk på å finne en løsning på den politiske krisen i Sudan, der militære kuppmakere styrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er på tide å få en slutt på voldsbruken og innlede en konstruktiv prosess, heter det i en kunngjøring fra FNs spesialutsending til Sudan, Volker Perthes.

Både representanter for de militære kuppmakerne og sivilsamfunnet vil bli invitert til forhandlingsbordet, opplyser han.

Sudans militære, under ledelse av general Abdel Fattah al-Burhan, grep makten i et kupp våren 2018 og avsatte landets sterke mann, krigsforbrytertiltale Omar al-Bashir.

Etter store demonstrasjoner gikk kuppmakerne med på å ta representanter for sivilsamfunnet med i en overgangsregjering. Den ble avsatt i et nytt kupp i oktober i fjor.

Etter nytt press ble Abdullah Hamdok gjeninnsatt som statsminister noen uker senere, men 2. januar trakk han seg. Protestene mot kuppmakerne fortsetter.