Nytt budsjettmøte med de parlamentariske lederne

SV-leder Audun Lysbakken i budsjettsamtaler med Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad og Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud mandag ettermiddag.
SV-leder Audun Lysbakken i budsjettsamtaler med Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad og Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud mandag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

SV nekter fortsatt for at budsjettsamtalene er løftet til de parlamentariske lederne. Men Audun Lysbakken møter likevel.

Klokka 14 mandag møttes de parlamentariske lederne i Arbeiderpartiet; Senterpartiet og SV for andre gang. Med seg hadde de både rådgivere og de finanspolitiske lederne i partiene.

Budsjettmøtet skulle egentlig ha begynt klokka 13.00, men ble utsatt en time – ifølge SV fordi regjeringspartiene ba om det.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet ba søndag om at forhandlingene måtte løftes til de parlamentariske lederne etter en uke med forhandlinger på finanskomiténivå. Men SV står fortsatt fast på at dette ikke har skjedd, selv om de parlamentariske lederne nå deltar i møtene.

– Det er egentlig ikke det som skjer. Nå fortsetter vi i finans, men vi får fortgang i prosessen og bringer flere inn, både fra vår side og de andre partienes side, sa SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski på vei inn til møtet klokka 14.

Personvernpolicy