Øvstegård kan få pendlerbolig-skattesmell – skylder på Stortinget

<p>Freddy André Øvstegård (SV) risikerer å få en skattesmell når ordningen med pendlerboliger skal granskes.</p><p></p><p></p>
Freddy André Øvstegård (SV) risikerer å få en skattesmell når ordningen med pendlerboliger skal granskes. Foto: NTB scanpix

SVs Freddy André Øvstegård er blant politikerne som kan få skattesmell når ordningen med pendlerboliger skal granskes.

Øvstegård bor og er folkeregistrert i leiligheten til sin far i Sarpsborg, har ikke hatt utgifter på dette og har ikke betalt skatt for pendlerboligen som han har fått tildelt.

Til Sarpsborg Arbeiderblad sier SV-politikeren at han hele veien har vært åpen om sin situasjon med Stortinget, og at svaret alltid har vært at alt har vært i sin skjønneste orden.

– Jeg har hele tiden vært åpen om min situasjon og tatt opp skattespørsmålet med Stortingets administrasjon flere ganger. Svaret jeg har fått, er at opplysningene jeg har gitt om min bosituasjon er innberettet til Skatteetaten, at alt er i orden, og at jeg ikke skal foreta meg noe mer. Da er det frustrerende at det jeg får opplyst fra Stortingets administrasjon likevel viser seg å være feil, sier SV-politikeren til avisen.

Han legger til at han selvfølgelig vil betale for seg, og også etterbetale dersom det må til. Dette har han selv tatt initiativ til gjennom å kontakte Stortingets administrasjon, understreker han.

Personvernpolicy