KrFU peker på Dag Inge Ulstein som ny KrF-leder

KrFU mener utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) bør ta over ledervervet i partiet etter Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KrFU mener utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) bør ta over ledervervet i partiet etter Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungdomspartiet til KrF mener utviklingsminister Dag Inge Ulstein vil være den beste til å lede partiet etter Kjell Ingolf Ropstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var klart flertall på KrFUs landsstyremøte, selv om noen også pekte på Bollestad, opplyser sentralstyremedlem Hilde Alice Skåra Gunvaldsen i KrFU til NTB.

– Det var flere kandidater oppe vi diskuterte, men det er Dag Inge Ulstein vi tenker på. Vi har troen på at han kan gjøre en god figur i mange år fram i tid. Han er nytenkende, nyskapende og har mange gode ideer. Han har også virkelig profilert seg bra som utviklingsminister, sier hun.

Hun legger til at hun håper på en god demokratisk prosess i partiet, og at det innkalles til ekstraordinært landsmøte med valg av ny leder innen året er omme.

Ropstad varslet lørdag sin avgang som både partileder og barne- og familieminister etter avsløringer om at han i årevis har hatt gratis pendlerbolig uten å betale skatt.

Formelt går han av som partileder på KrFs landsstyremøte fredag. Nestleder Olaug Bollestad tar over partiledervervet inntil en ny leder er på plass.

KrFU-leder Edel-Marie Haukland sitter i valgkomiteen til KrF.

Ulstein er 40 år, og har vært utviklingsminister siden januar 2019. Han er en av KrFs tre representanter på Stortinget fra høsten av. Ulstein er fra Hordaland og har tidligere sittet i byrådet i Bergen.