Bastholm møter Støre til samtaler på skogstur

MDG-leder Une Bastholm og Ap-leder Jonas Gahr Støre møttes fredag for samtaler på tur, og startet hjemme hos Støre på Ris i Oslo.
MDG-leder Une Bastholm og Ap-leder Jonas Gahr Støre møttes fredag for samtaler på tur, og startet hjemme hos Støre på Ris i Oslo.   Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Stør tok med seg MDG-leder Une Bastholm ut på tur i skogen fredag for å føre samtaler om prosessen rundt den nye regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bastholm erklærte at hennes viktigste budskap til Støre vil være at barn og unge trenger at vi handler for klima nå.

– Mange er klare for klimahandling. Det er noe Jonas bør følge opp i regjeringsprosjektet, sa hun til frammøtte pressefolk da hun skulle møte Ap-lederen.

Støre sa at han valgte en tur i marka, fordi dette er noe både han og Bastholm er glad i. Han hadde med seg epler som niste på turen.

Hun la til at det blir godt med et møte i friskluft.

– Det blir bra med luft rundt ørene når man skal ha nye ideer og tenke visjonært de neste fire årene, sa Bastholm.

Arbeiderpartiet er ikke avhengig av MDGs støtte for å få flertall i Stortinget, hvis Støre får ønsket oppfylt om et samarbeid med Senterpartiet og SV. Men han understreket at han likevel synes det er viktig med disse samtalene.

– Det er alltid behov for og viktig å snakke. Ta andre partier på alvor og respekt, det har jeg tenkt å gjøre, sa han.

Bastholm er den siste av partilederne på rødgrønn side som møter Støre til samtaler. Tidligere denne uken har Støre hatt lengre møter med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken. Han har også hatt samtale med Rødt-leder Bjørnar Moxnes.