KrF-veteran vil diskutere om partiets politikk er for konservativ

Torhild Bransdal (KrF) valgte borgerlig side i partiets veivalg i 2018. I tillegg til å påpeke at partiet mistet folk der, sier hun at KrF ser ut til å tape terreng i en norsk kirke som er blitt mer radikal.
Torhild Bransdal (KrF) valgte borgerlig side i partiets veivalg i 2018. I tillegg til å påpeke at partiet mistet folk der, sier hun at KrF ser ut til å tape terreng i en norsk kirke som er blitt mer radikal. Foto: Vidar Ruud / NTB

Mangeårig Krf-politiker mener partiet må spørre seg om det er blitt for konservativt for det moderne samfunnet.

Spørsmålet kommer fra Torhild Bransdal, tidligere ordfører i Vennesla og avtroppende stortingsrepresentant for partiet.

– Blir KrF sin politikk for konservativ for det moderne samfunnet? Jeg konkluderer ikke, men det er viktig å tune partiet inn. Det er i hvert fall verdt å stille spørsmålet og så håper jeg på en god prosess, sier Bransdal til Fædrelandsvennen.

Hun valgte borgerlig side i partiets retningsstrid.

– Vi har vært gjennom et dramatisk veivalg der vi har mistet mange. Og så kan det hende kristenheten i Norge har forandret seg mer enn KrF har, sier Bransdal.

Personvernpolicy