Arnstad: Foreløpig er et Ap-/Sp-alternativ vårt foretrukne alternativ

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad synes det er vanskelig å si om det kan være aktuelt å inkludere SV i den nye regjeringen. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er invitert til samtaler med Ap-leder Jonas Gahr Støre for å diskutere veien videre. Foto: Torstein Bøe / NTB
Sps parlamentariske leder Marit Arnstad synes det er vanskelig å si om det kan være aktuelt å inkludere SV i den nye regjeringen. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er invitert til samtaler med Ap-leder Jonas Gahr Støre for å diskutere veien videre. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiets parlamentariske leder synes det er vanskelig å si om SV kan bli med i en ny regjering, og hun peker på den politiske avstanden mellom Sp og SV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er svært vanskelig å si noe om. Vi skal gå inn i de samtalene vi har blitt invitert til av Jonas Gahr Støre, og vi skal se hva som kommer ut av de samtalene, men foreløpig er vårt foretrukne alternativ et alternativ med Sp og Ap, sier Arnstad på Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

Hun begrunner dette med at den politiske avstanden er minst mellom de to største partiene på rødgrønn side.

– Dermed er det også størst mulighet til faktisk å få gjort de endringene som også Senterpartiet ønsker, blant annet distriktspolitikken, sentralisering, økonomiske forskjeller og lavere avgifter som vi er opptatt av, så får vi se hva samtalene framover bringer, sier hun.

For SV-nestleder Kirsti Bergstø er dette lite forståelig.

– Jeg skjønner ikke hvor avstanden er så stor at man må lage den større i den offentlige samtalen. Skal man få snudd sentraliseringspolitikken og erstatte den med nærhet, så er det klart at SV må være med på det, sier hun.