Listhaug vil debattere innvandring og sosiale forskjeller med Støre

Sylvi Listhaug vil møte Jonas Gahr Støre til debatt. Her besøker Frp-lederen Akvariet i Bergen sist onsdag.
Sylvi Listhaug vil møte Jonas Gahr Støre til debatt. Her besøker Frp-lederen Akvariet i Bergen sist onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug ønsker å utfordre Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre til debatt om innvandring og sosiale forskjeller.

For litt over to uker siden skrev Dagens Næringsliv at Arbeiderpartiet har en strategi om å ikke møte Listhaug til debatt om innvandringspolitikk, men 28. juli sa nestleder Hadia Tajik i Dagsnytt 18 at verken hun eller Arbeiderpartiet er redd for noen av debattene på feltet, skriver NTB.

Listhaug har med det sendt en konkret invitasjon til Jonas Gahr Støre om å møte til debatt, opplyser Fremskrittspartiet i en pressemelding.

– Ifølge Tajik finnes det ikke noen strategi om å ikke møte meg og Frp. Nå har jeg sendt en konkret invitasjon direkte til Støre. Jeg og Frp er fleksibel på tid, så dette får vi til, sier Listhaug.

Ekstremisme-krangel

I etterkant av 22. juli uttrykte Frp-lederen misnøye med Jonas Gahr Støres oppfordring til høyresiden om å ta ansvar i arbeidet mot høyreekstremisme, som han kom med i sin tale på Utøya i forbindelse med tiårsmarkeringen for terroren.

Statsminister Erna Solberg (H) ga sist uke også uttrykk for at hun ikke satte pris på at høyresiden ble pekt ut spesielt av Støre.

Da Støre og Solberg møttes til debatt i Trondheim fredag, gjentok imidlertid Ap-lederen oppfordringen sin, på direkte spørsmål fra debattlederen.

– Du spurte meg, kan ikke jeg innrømme her på heilag grunn at jeg ikke burde brukt de ordene, og jeg innrømmer ikke det, for jeg mener at de ordene var det riktig å si, sa Støre.

Samtidig presiserte han, henvendt til Erna Solberg:

– Jeg har aldri vært i tvil om noen ting knyttet til hennes verdier eller motiver.

Støttet Stang

Debatten om høyresidens ansvar kom etter at tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, kritiserte Støre for uttalelsene han i Utøya-talen allerede samme dag.

Sylvi Listhaug rykket ut med støtte til Stang dagen etter.

Personvernpolicy