Miljøbyråden i Oslo om vannforsynings-prosjektet: – Blir feil å kalle det en kostnadssprekk

<p class="lead" lede="true">– Denne delen av prosjektet er ikke noe det er vedtatt et budsjett for, derfor blir det feil å kalle det for en «kostnadssprekk», sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG). Foto: Hanna Johre / NTB</p>
– Denne delen av prosjektet er ikke noe det er vedtatt et budsjett for, derfor blir det feil å kalle det for en «kostnadssprekk», sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG). Foto: Hanna Johre / NTB

Fredag ble det kjent at prosjektet som skal gi Oslo ny vannforsyning, blir dyrere enn først antatt. Men byråd Sirin Stav vil ikke kalle det en kostnadssprekk.

– Denne delen av prosjektet er ikke noe det er vedtatt et budsjett for, derfor blir det feil å kalle det for en «kostnadssprekk», sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav (MDG), til NTB.

Fredag ble det kjent at den andre delen av prosjektet som skal sørge for en forbedret vannforsyning til Oslos innbyggere, det såkalte stamnettprosjektet, nå er anslått til å koste 9,2 milliarder kroner. Det er 7 milliarder dyrere enn det som var tidligere kjent.

Bystyret ble informert om dette i begynnelsen av juli, meldte NRK.

– Det første estimatet kom helt i begynnelsen av prosjektet for to år siden, og da hadde vi ikke detaljering, og prosjektet var ikke planlagt godt ennå, sier Stav om kostnadsøkningen.

Prosjektet Ny vannforsyning Oslo skal føre vann fra den nye vannkilden Holsfjorden fram til nytt vannbehandlingsanlegg på Huseby.

Fra Huseby føres rent vann i tunnel til Sagene. Derfra skal vannet gå i tunnel til Disen og videre til Trosterud, og fra det eksisterende vannbehandlingsanlegget på Oset på Kjelsås til Disen.

Venter på rapport

Stav kan ikke si noe spesifikt om årsaken til at prosjektet nå er estimert til en såpass mye høyere pris.

– Vi venter på en rapport som skal kvalitetssikre kostnadene, og den vil si mer om hva