Politikere vil ha flere tiltak mot trakassering mot folkevalgte

Tidligere i juli la stortingspresident Tone Trøen (H) fram forslag til en rekke tiltak etter at en av seks stortingsrepresentanter i en undersøkelse i 2019 svarte at de opplevde mobbing og trakassering.
Tidligere i juli la stortingspresident Tone Trøen (H) fram forslag til en rekke tiltak etter at en av seks stortingsrepresentanter i en undersøkelse i 2019 svarte at de opplevde mobbing og trakassering. Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

MDG og SV mener de foreslåtte tiltakene som skal stoppe trakassering mot stortingsrepresentantene, ikke er nok. De vil ha flere tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi krever mer enn gode intensjoner dersom vi skal klare å stanse hets, sier, Josefine Gjerde, andrekandidat i MDG i Hordaland til NRK.

Partiet ønsker blant annet mer ressurser til politiet, og at internettplattformene skal stilles ansvarlig for det som publiseres. I tillegg skal PST få mandat til å gi beskyttelse for spesielt utsatte politikere og profilerte debattanter.

Lars Haltbrekken (SV) sier de også vil foreslå flere tiltak når debatten kommer på Stortinget.

Tidligere i juli la stortingspresident Tone Trøen (H) fram forslag til en rekke tiltak. Det kom etter at én av seks stortingsrepresentanter i en undersøkelse i 2019 svarte at de opplevde mobbing og trakassering. En ny veileder for representantene, en undersøkelse hvert annet år og en ekstern varslingskanal, er blant forslagene som er foreslått.