Nytt byråd i Oslo blir trolig utpekt mandag – Lan Marie Berg (MDG) fratrer fredag

Mye taler for at avgått byrådsleder Raymond Johansen (Ap) igjen vil få oppdraget med å danne byråd i Oslo.
Mye taler for at avgått byrådsleder Raymond Johansen (Ap) igjen vil få oppdraget med å danne byråd i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag vil ordfører Marianne Borgen (SV) trolig utpeke hvem som skal danne et nytt byråd i Oslo. MDGs omstridte Lan Marie Berg fratrer allerede fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har bedt om tilbakemelding fra partiene innen mandag. Jeg mener det er realistisk at jeg vil være klar til å peke på den jeg mener er best egnet til å sikre en stabil styring av byen da, sier Borgen til Aftenposten.

Det rødgrønne byrådet til Raymond Johansen (Ap) gikk av onsdag som følge av mistillitsvedtaket mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). Inntil et nytt byråd er konstituert, opererer byrådet som et forretningsministerium.

Men uten Berg. Hun fratrer som byråd fredag kl. 14, opplyser Oslo kommune i en pressemelding. Hennes ansvarsområde er nå overtatt av byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

Det er ordførerens ansvar å utpeke hvem som skal lede et nytt byråd. I praksis kan Borgen enten peke på Johansen eller Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg.

Men ettersom det fortsatt er rødgrønt flertall i bystyret, vil valget trolig falle på Johansen, som dermed kan sette sammen et nytt byråd.