Tre Sp-fylkestopper mener Vedum bør si at han vil bli statsminister

Flere i Sp mener partileder Trygve Slagsvold Vedum bør nå gå tydelig ut og si at han ønsker å bli statsminister.
Flere i Sp mener partileder Trygve Slagsvold Vedum bør nå gå tydelig ut og si at han ønsker å bli statsminister. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre fylkesledere i Senterpartiet mener at Trygve Slagsvold Vedum bør si at han er kandidat til å bli statsminister, mens ni ikke krever noe statsminister-ja nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedum har så langt ikke ønsket å gi noe klart svar på om han er statsministerkandidat, men foran partiets landsmøte til helgen sier fylkeslederne i Senterpartiet i Finnmark, Vestfold og Rogaland til Nationen at tiden er inne for å gå tydeligere ut.

Fylkesleder Geir Adelsten Iversen i Finnmark mener det kan gi et stemmeløft på 10 prosent. Fylkesleder Kathrine Kleveland i Vestfold syns også Vedum bør si statsministerordet høyt.

– Jeg har ikke sagt noe om dette før, men jeg har flere med meg nå: Tiden er nå kommet for å gå tydeligere ut. Politikken har vært det viktigste så langt, men nå nærmer vi oss valget såpass mye at vi må få lov til å være litt mer utålmodig.

Fylkeslederne i Buskerud, Akershus, Østfold, Oppland, Møre og Romsdal, Nordland, Troms, Hordaland og Sogn og Fjordane som Nationen også har snakket med, mener imidlertid ikke det bør kreves noe statsminister-ja fra Vedum nå.

Vedum selv sier til avisa at han tar kravet fra enkelte av fylkestoppene som et tegn på utålmodighet på partiets vegne.

– Jeg har vært tydelig på at det viktigste er å løfte politikken og sakene, og hvordan Senterpartiet vil gjøre livet bedre for vanlige folk, sier han.