Lan Marie Berg mente det var riktig å ikke informere om milliardsmellen

<p></p><p>Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) mente det var riktig å ikke informere bystyret om kostnadssmellen ved byggingen av ny reservevannforsyning i Oslo før tallene var kontrollsjekket. Foto: Vidar Ruud / NTB</p>
Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) mente det var riktig å ikke informere bystyret om kostnadssmellen ved byggingen av ny reservevannforsyning i Oslo før tallene var kontrollsjekket. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: Vidar Ruud / NTB

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) mente det var riktig å ettergå tallene før hun informerte om kostnadssmellen ved byggingen av ny reservevannforsyning i Oslo.

– Før jul mottok vi tilbud som var høyere enn forventet. Vann- og avløpsetaten (VAV) ville gjøre en vurdering av årsaken til de økte kostnadene og hva dette ville ha å si for den totale kostnadsrammen. Det var ikke åpenbart da at kostnadsrammen ville brytes, sa Berg på en pressekonferanse fredag, ifølge Avisa Oslo.

– Det var riktig også når det viste seg å være mye dyrere

Oslos nye reservevannløsning vil koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Milliardsmellen kom fram i kommunens reviderte budsjett, som ble lagt fram torsdag.

– Jeg har ønsket å informere bystyret korrekt og mente det var riktig å få en tredjepartsvurdering av en så stor kostnadsøkning i prosjektet. Vi har det sånn i investeringsregimet i Oslo kommune at vi får kvalitetssikring av eksterne parter. Det var riktig også når det viste seg å være mye dyrere, sa Berg.

Kaller inn til høring

Konsulentselskapet Holte Consulting fikk oppdraget med å ettergå beregningene 16. mars i år.

Både Høyre og Venstre varslet torsdag at de ønsker å kalle inn Lan Marie Berg til høring for å få klarhet i saken så raskt som mulig.

Personvernpolicy