Carl I. Hagen vil kjempe for allianse med Sp

Frp-nestor Carl I. Hagen oppfordrer sine partifeller til å overbevise senterpartister lokalt om å skifte fra rødgrønn til blå side.
Frp-nestor Carl I. Hagen oppfordrer sine partifeller til å overbevise senterpartister lokalt om å skifte fra rødgrønn til blå side. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partinestor Carl I. Hagen mener Frp må kjempe for å vinne Senterpartiet tilbake på den i borgerlige siden av norsk politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må prøve å få dem over. Det er viktig at alle sammen prøver å finne ut hvordan dere kan påvirke lokale senterpartister i fylkesting og kommunestyrer der flere deler synspunkter med oss, sa Hagen i sitt innlegg til landsmøtet lørdag.

Hagen peker på flere ting som han mener forener Sp og Frp.

– Vi er imot EU, sier han og viser til at Frps stortingsgruppen nylig vedtok å si nei til Acer og EUs tredje energipakke.

– Vi vil gjerne ha reforhandlet EØS-avtalen, særlig når det gjelder fri bevegelse av arbeidskraft, sa Hagen og la til at Senterpartiet har beveget seg i retning av Frp når det gjelder innvandring.

På gjennomsnittet av de siste meningsmålingene i mai har Sp en oppslutning på 16, 9 prosent av velgerne, mens Frp har 10 prosent.