KrF vil gi småbarnsforeldre en ekstra ferieuke

Nestleder Olaug Bollestad serverer kaffe til partileder Kjell Ingolf Ropstad i en pause under KrFs landsmøte som avholdes digitalt fra Hotel Bristol i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Nestleder Olaug Bollestad serverer kaffe til partileder Kjell Ingolf Ropstad i en pause under KrFs landsmøte som avholdes digitalt fra Hotel Bristol i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF vil gi alle foreldre med barn mellom 0 og 10 år en ekstra ferieuke. De legger også opp til flere andre endringer for barnefamilier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiet går blant annet inn for å skrote dagens tredeling av foreldrepermisjonen og forbeholde 10 uker til hver av foreldrene.

– Hvis en av foreldrene ikke har mulighet til å ta ut permisjon, gis det anledning til å søke om å overføre disse ukene til den andre forelderen, heter det i forslaget som ble vedtatt på landsmøtet fredag.

Partiet vil også utvide hele foreldrepermisjonsperioden med 4 uker til 53 uker.

De vil også erstatte engangsstønaden og innføre rett på foreldrepermisjon til alle.

Partileder Kjell Ingolf Ropstad oppfordret sine partifeller til å stemme for de fleste av forslagene, men ikke forslaget om ekstra ferieuke til småbarnsforeldre.

Ropstad har gjort familiepolitikk til en hovedsatsing fram mot valget.

– Altfor lenge har politikken overkjørt familienes ønsker. Alle skal gjøre det samme. Ta like lang permisjon. Sende ungene i barnehagen når de er ett år. Få dem over i en skolehverdag som helst skal vare like lenge som voksnes arbeidsdag. Hensynet til arbeidslinjen trumfer alt annet, sa han i sin landsmøtetale torsdag.