Erna Solberg: – Må tenke mer «worst case»

Statsminister Erna Solberg (H) mottok onsdag coronakommisjonens rapport fra leder Stener Kvinnsland. Hun sier en av tingene de må gjøre framover er å tenke hvordan en Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Erna Solberg (H) mottok onsdag coronakommisjonens rapport fra leder Stener Kvinnsland. Hun sier en av tingene de må gjøre framover er å tenke hvordan en Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) sier man framover må forberede seg på verst mulig utfall når beredskapsplanene skal gjennomgås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag leverte coronakommisjonen sin rapport om hvordan myndighetene har håndtert pandemien. De mener det var en alvorlig svikt i hvordan regjeringen hadde forberedt seg på en mulig pandemi.

– Det planverket vi hadde for pandemi var basert på de erfaringene vi hadde fra svineinfluensaen, basert på de erfaringene av tiltakene vi hadde gjort tidligere, sier Solberg til NTB.

– Men det må vi lære av i framtiden: Vi må tenke mer «worst case» i alle scenarioene. Ikke bare den pandemien vi tror kommer, men den verste pandemien vi kan se for oss, sier statsministeren.

Står fast på regjeringens beslutning

Hun mener fortsatt at hun tok den rette beslutningen 12. mars i fjor om å stenge ned Norge.

– Ja. Og det gir kommisjonen støtte for, sier Solberg.

På spørsmål om hvor hun ser størst behov for å gjøre endringer i framtiden, svarer Solberg smittevernutstyr, beredskap, og det å gjennomgå konsekvensene.

– Og å ha et planverk på beredskapssiden der vi planlegger mer for «worst case», ikke bare det mest sannsynlige scenarioet.