Kulturministeren glad for at kulturlivet blir prioritert i gjenåpningsplanen

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja er godt fornøyd med at kultur blir prioritert i regjeringens gjenåpningsplan. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja er godt fornøyd med at kultur blir prioritert i regjeringens gjenåpningsplan. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: NTB

Kulturminister Abid Q. Raja (V) gleder seg over at kulturlivet blir prioritert i regjeringens gjenåpningsplan.

Da statsminister Erna Solberg (H) onsdag la fram regjeringens plan for gjenåpning av landet, var kulturfeltet blant punktene som var prioritert.

– Når det gjelder rammer for festivaler, konserter og andre arrangementer gjennom sommeren, vil regjeringen komme tilbake til dette tidlig i mai, sa statsministeren.

– Dette er hele regjeringens plan, men med kulturministerøyne er jeg glad for at kultur er prioritert og nevnt allerede fra og med trinn én. Kulturlivet fikk gledelig stor plass i statsministerens tale, sier Raja til VG.

Regjeringen legger opp til en kontrollert gjenåpning av Norge i fire trinn, men ønsker ikke gi noen dato for når gjenåpningen kan starte.

Men i trinn én heter det ar det kan tillates inntil 100 personer på arrangementer innendørs, som kultur- og idrettsarrangementer, konferanser og gudstjenester, der alle sitter på faste tilviste plasser.

Der står det også at det kan tillates inntil 200 personer på arrangementer utendørs, men 200 personer ganger tre kohorter hvis publikum sitter i faste tilviste plasser.

Personvernpolicy