Monica Mæland: – Dette er en veldig alvorlig beslutning

<p>Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen møtte pressen på Stortinget i forbindelse med at Nasjonal sikkerhetsmyndighet har varslet Rolls-Royce om at salget av Bergen Engines vurderes stanset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB</p><p></p><p></p>
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen møtte pressen på Stortinget i forbindelse med at Nasjonal sikkerhetsmyndighet har varslet Rolls-Royce om at salget av Bergen Engines vurderes stanset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det finnes knapt eksempler på andre saker der regjeringen går til de skritt den nå tar i forbindelse med salget av Bergen Engines til russiske kjøpere.

– Vi er nå på et punkt hvor det er stor usikkerhet rundt nasjonale sikkerhetsinteresser. Når det er så stor usikkerhet, plikter vi å rydde den av veien, sa Mæland under en hastig innkalt pressekonferanse i Stortinget tirsdag.

Flere departementer og tjenester har jobbet med saken, som omfatter salget av Bergen Engines til russiske TMH International. Tirsdag varsler regjeringen at den vurderer å bruke sikkerhetsloven til å stanse det planlagte salget.

Saken har forsvarspolitiske sider, som berører Norges allierte, samt handelspolitiske sider, ifølge statsråden.

– Dette er en veldig alvorlig beslutning, som vi knapt har noen tilsvarende eksempler på fra tidligere. Vi har derfor måttet bruke noe tid på å komme fram til den, og må regne med at det tar tid også før vi kan konkludere i saken, sa Mæland.

Personvernpolicy