Löfven ber Norge finne en løsning for pendlerne

Etter samtaler med Erna Solberg om situasjonen for grensependlerne sier Sveriges statsminister Stefan Löfven at han ikke er fornøyd før det er funnet en løsning for alle pendlerne. Arkivfoto: Anders Wiklund / TT Nyhetsbyrån / NTB
Etter samtaler med Erna Solberg om situasjonen for grensependlerne sier Sveriges statsminister Stefan Löfven at han ikke er fornøyd før det er funnet en løsning for alle pendlerne. Arkivfoto: Anders Wiklund / TT Nyhetsbyrån / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om dagpendlere fra Sverige igjen kan komme på jobb i Norge fra mandag, er ikke Sveriges statsminister fornøyd. Han vil ha en løsning for alle pendlere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er Norges ansvar å finne en løsning for pendlerne. Folk kan ikke gå uten arbeid, sa Löfven på en pressekonferanse fredag ifølge VG.

Samme dag møtte Löfven statsminister Erna Solberg (H) for å diskutere situasjonen til denne gruppen.

– Det er bra de har åpnet for dagspendlere, men vi er ikke fornøyd før de har funnet en løsning for alle pendlere, sa Löfven.

Fra mandag kan dagpendlere fra Sverige og Finland igjen komme på jobb i Norge, men de blir underlagt et strengt testregime. Kontrollen og dokumentasjonen av testing, bosted og arbeidsgivere blir betydelig strengere sammenlignet med ordningen før grensen i praksis ble stengt.