Siv Jensen frustrert over treg vaksinering: – De må få opp farta!

<p>FrP-leder Siv Jensen under budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Statsministerens kontor. </p>
FrP-leder Siv Jensen under budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Statsministerens kontor.  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Frp-leder Siv Jensen mener vaksineplanen har sviktet. Nå utfordrer hun helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til å vurdere strategien på nytt.

– Tempoet er for lavt. Det er langt lavere enn hos land det er naturlig å sammenligne oss med, sier Jensen til NTB.

Hun har nå sendt et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i Stortinget der hun ber om svar på om ikke det er på tide å endre planene.

Jensen understreker at hun ikke vil blande seg inn i medisinskfaglige vurderinger. Men hun er ikke overrasket over de mange spørsmålene som nå stilles ved regjeringens strategi.

– Vi lar vaksine stå på lager. Når man distribuerer rundt om i landet, skjer det i ekstremt små kvanta om gangen. Og det virker ikke som de har noen gjennomtenkt strategi for å sende dit smittetrykket er høyest, sier Frp-lederen.

Hun frykter spesielt for konsekvensene for eldre, permitterte og bedrifter.

– De må få opp farta! sier Jensen.

– Jo lengre regjeringen driver og knoter med manglende tempo på vaksineringen, jo lengre tid kommer det til å ta før de inngripende tiltakene avtar. Det har store konsekvenser, advarer hun.

Onsdag var det registrert 25.249 vaksinerte i Norge.

Personvernpolicy