Trump til Texas – første opptreden siden Kongress-opptøyene

Trump tittet på grensemuren mot Mexico under et besøk til San Luis i Arizona i juni i fjor. Tirsdag reiser han til Texas for å fremme arbeidet han har gjort mot ulovlig innvandring. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Trump tittet på grensemuren mot Mexico under et besøk til San Luis i Arizona i juni i fjor. Tirsdag reiser han til Texas for å fremme arbeidet han har gjort mot ulovlig innvandring. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB scanpix

President Donald Trump skal vise seg offentlig for første gang siden stormingen av Kongressen når han tirsdag reiser til Texas for å promotere grensemuren.

Besøket til grensebyen Alamo skjer i Trumps siste dager som president og samtidig som han står foran en mulig riksrettstiltale som følge av stormingen av Kongressen.

Under besøket er det ventet at Trump vil fremheve administrasjonens arbeid med å stoppe ulovlig innvandring til USA og arbeidet med å bygge den massive grensemuren mot Mexico, som var blant kjerneløftene i valgkampen i 2016.

Arbeidet med muren har gått trått. Rundt 700 kilometer er bygd langs den 3.000 kilometer lange Mexico-grensen. Dette er i tillegg hovedsakelig ombygning av eksisterende barrierer.

Personvernpolicy