Putins brev til Merkel: Håper på bedre forhold

<p></p><p>Brevet til Merkel er blant flere titalls brev Putin har sent. Andre mottakere er USAs president Donald Trump og hans påtroppende etterfølger Joe Biden.</p>
Brevet til Merkel er blant flere titalls brev Putin har sent. Andre mottakere er USAs president Donald Trump og hans påtroppende etterfølger Joe Biden. Foto: Murad Sezer / Reuters

Russlands president Vladimir Putin skriver i et nyttårsbrev til Tysklands statsminister Angela Merkel at han håper på et styrket samarbeid i året som kommer.

– Forholdet mellom Russland og Tyskland er viktig for begge våre folk og har stor betydning for stabiliteten og sikkerheten på det europeiske kontinentet, skrev Putin i brevet, ifølge en uttalelse fra Kreml.

Putin la til at han håper landene kan samarbeide for å takle neste års utfordringer.

Flere hendelser har tært på forholdet til Tyskland, blant annet årets forgiftning av russiske Aleksej Navalnyj, dataangrepet mot Tysklands nasjonalforsamling i 2015 og annekteringen av Krim-halvøya i 2014.

Brevet til Merkel er blant flere titalls brev Putin har sent. Andre mottakere er USAs president Donald Trump og hans påtroppende etterfølger Joe Biden.

Personvernpolicy