McConnell stanset rask avstemning om høyere krisestøtte

<p></p><p>Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, tar av seg munnbindet før en pressekonferanse i Washington tidligere i desember. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix</p>
Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, tar av seg munnbindet før en pressekonferanse i Washington tidligere i desember. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, stanset Demokratenes forsøk på å få en rask avstemning om å øke krisestøtten til amerikanerne.

Den opprinnelige krisepakken som det er enighet om, omfattet en utbetaling av 600 dollar til millioner av amerikanere. Det var imidlertid ikke president Donald Trump fornøyd med, og han har krevd at summen blir økt til 2.000 dollar.

Kravet støttes helhjertet av Demokratene, og den noe uvanlige alliansen har derfor kjempet for å få krisepakken endret. Forslaget fikk flertall i Representantenes hus, og er nå til behandling i Senatet.

Et økende antall republikanere har også gitt sin støtte til forslaget, blant dem de to senatorene som den 5. januar skal delta i den nye valgrunden i Georgia.

De fleste republikanerne i forsamlingen ser imidlertid ut til å være skeptiske til å øke pengebruken, selv om de heller ikke ønsker å trosse Trump.

Dermed er utfallet ennå usikkert. McConnell stanset tirsdag forslaget om en rask avstemning, men sier Senatet vil begynne en prosess for å vurdere saken.

Personvernpolicy