Tybring-Gjedde sjokkert over at Oslo Frp settes under administrasjon

– Jeg er sjokkert, målløs og lei meg, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: NTB scanpix
– Jeg er sjokkert, målløs og lei meg, sier Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målløs og sjokkert. Slik beskriver Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sin reaksjon på at Oslo Frp settes under administrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ugland Jacobsen ble ekskludert fra Fremskrittspartiet på et sentralstyremøte tirsdag kveld, på bakgrunn av det partiets nestleder Sylvi Listhaug omtaler som «en rekke overtramp».

I juni foreslo Ugland Jacobsen å vrake partileder Siv Jensen fra stortingslista til Oslo Frp. Da ville han blant annet ha plass til Carl I. Hagen på lista. Hagen var leder for Fremskrittspartiet fra 1977 til 2006.

– Er lei meg

– Jeg er sjokkert, målløs og lei meg. Utover det har jeg ingen kommentar , sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Frp-politikeren understreker at det «selvsagt gjelder hele prosessen partiet har igangsatt mot Oslo Frp».

Etter sentralstyremøtet i Frp tirsdag ettermiddag ble det klart at fylkeslaget får oppnevnt et interimstyre bestående av Ketil Solvik-Olsen, Per-Willy Amundsen, Peter N. Myhre, Jon Georg Dale og Kari Kjønaas Kjos. Av disse er kun Peter Myhre fra Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl I. Hagen: – Sjokkert

Frp-nestor Carl I. Hagen er sjokkert over at fylkesleder Geir Ugland Jacobsen i Oslo Frp er ekskludert fra partiet.

– Jeg er sjokkert og skjønner ingenting. Jeg ser fram til å få litt forklaringer, og det får jeg ikke i kveld, er Hagens korte kommentar til NRK.

Bakgrunnen for eksklusjonen er flere utsagn fra Ugland Jacobsen som blir tolket som mistillit mot partileder Siv Jensen. Blant annet har han uttalt at han ville vrake Jensen fra stortingslista i Oslo, og at han vil dra partiet i nasjonalkonservativ retning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det nok. Det går en grense, slo Frp-nestleder Sylvi Listhaug fast på en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag kveld, der hun stilte sammen med partileder Siv Jensen.

– Jeg vil ikke lage mer støy

Ugland Jacobsen gjorde det tirsdag kveld klart at han ikke kommer til å anke avgjørelsen og sier seg nå ferdig med partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil ikke lage mer støy enn det som allerede er rundt Frp, sier han til NTB.

– Ugland Jacobsen ønsker seg et helt annet parti. Det er helt greit å være uenig med ledelsen, og det er stor takhøyde i Fremskrittspartiet, men det er ikke rom for illojalitet mot lovlige fattede vedtak, slår Siv Jensen fast.

Siv Jensen har en klar beskjed til de som vil at Frp skal bli et nasjonalkonservativt parti.

– Det er noen som har ønsket det annerledes. Det får så være. Men et stort, rungende flertall har satt ned foten og sagt hva vi skal være, og hva vi ikke skal være. Man må forholde seg til det et stort flertall har slått fast – og enten forholde seg til det eller finne noe annet å gjøre, advarer partilederen