Erna Solberg: – Det er tøft å drive budsjettforhandlinger

Erna Solberg presenterte budsjettenigheten sammen med lederne for Venstre, KrF og Frp tirsdag kveld.
Erna Solberg presenterte budsjettenigheten sammen med lederne for Venstre, KrF og Frp tirsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Erna Solberg er stolt over å ha kommet til den åttende budsjettenigheten med henne som statsminister. Hun er likevel klar på at forhandlingene var vanskelige.

– Det er en grunn til at det har tatt lang tid å bli enige, og det er fordi det har vært krevende og fordi dette er fire partier som alle slåss for sine viktigste hjertesaker, sier Høyre-leder Erna Solberg (H).

Sammen med Frp-leder Siv Jensen, KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby presenterte hun tirsdag kveld budsjettenigheten under en pressekonferanse på Stortinget.

– Vi har hatt én viktig målsetting fra regjeringens side da vi la fram budsjettet. Det var at vi både skulle håndtere coronasituasjonen og jobbe med veien ut av den økonomisk gjennom å skape mer og inkludere flere, sier Solberg.

Hun nevner blant annet helse, tiltak for bedrifter og arbeidsliv, og utdanning som noe av det som fortsatt ligger i budsjettet de nå har fått støtte til fra Frp.

– Under forhandlingene med Frp har disse hovedmålene ligget til grunn, sier Solberg.

Personvernpolicy