Nok et nederlag for Trump i retten

<p>Donald Trump nekter fortsatt å anerkjenne nederlaget, og fortsetter sine anklager om valgjuks uten å kunne legge frem tilstrekkelig bevis.</p>
Donald Trump nekter fortsatt å anerkjenne nederlaget, og fortsetter sine anklager om valgjuks uten å kunne legge frem tilstrekkelig bevis. Foto: Carlos Barria / Reuters

En føderal domstol i Philadelphia har avvist et forsøk fra president Donald Trumps advokatteam på å utfordre valgresultatet i Pennsylvania.

Dommerne konkluderer med at søksmålet er grunnløst. Det er likevel ventet at presidentens advokater vil forsøke å bringe det inn for høyesterett i Washington, der det er konservativt flertall, og tre av de ni dommere er utnevnt av Trump og hans republikanske allierte i Senatet.

– Demokratiets livsnerve

– Frie, rettferdige valg er demokratiets livsnerve. Anklager om urettferdighet er alvorlige. Men påstander om at et valg ikke er rettferdig, betyr ikke nødvendigvis at det er slik. Det kreves spesifikke anklager og bevis. Her har vi ingen av delene, skriver dommer Stephanos Bibas, en av tre i dommerpanelet i 3rd U.S. Circuit Court of Appeals.

Alle de tre dommerne i ankedomstolen er utnevnt av republikanske presidenter. Bibas, en tidligere jussprofessor ved University of Pennsylvania, er utnevnt av Trump selv.

Trumps' søster, Maryanne Trump Barry, var dommer ved ankedomstolen i 20 år før hun pensjonerte seg i fjor.

Saken ble i forrige uke ført i en lavere rettsinstans av presidentens personlige advokat Rudy Giuliani.

Video: Trumps niese hardt ut mot onkelen – kaller ham farlig

Personvernpolicy