Ungarn og Polen står på sitt i budsjettkrangelen

Ungarns statsminister Viktor Orbán er ingen tilhenger av at EU-utbetalinger til medlemsland skal knyttes til rettsatsprinsipp. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB
Ungarns statsminister Viktor Orbán er ingen tilhenger av at EU-utbetalinger til medlemsland skal knyttes til rettsatsprinsipp. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Budsjettkrangelen i EU fortsetter. Ungarn og Polen nekter fortsatt å gå med på at utbetalinger skal knyttes til rettsstatsprinsipper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU har foreslått at prinsipper om demokrati og rettssikkerhet skal være blant betingelsene som avgjør om medlemsland skal få penger fra EUs langtidsbudsjettet og den gigantiske redningspakken som skal få økonomien på fote igjen etter pandemien.

Ungarns statsminister Viktor Orbán og statsminister Mateusz Morawiecki fra Polen møttes torsdag i Budapest for å diskutere hvordan de skal få EU til å endre kurs.

Begge landene la i forrige uke la ned veto mot budsjettet, som dermed står i stampe.

I en felles uttalelse understreker de at de vil avvise alle klausuler som vil straffe land som ikke følger demokratiske prinsipper.