Republikanere ber valgstyret vente med å godkjenne Michigan-resultatet

Avtroppende president Donald Trump spilte golf lørdag. Trump-leiren har forsøkt å overbevise dommere og folkevalgte om å sette valgresultatet til side og utpeke republikanske valgmenn.
Avtroppende president Donald Trump spilte golf lørdag. Trump-leiren har forsøkt å overbevise dommere og folkevalgte om å sette valgresultatet til side og utpeke republikanske valgmenn. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Det republikanske partiet har bedt valgstyret i Michigan om å utsette den endelige godkjenningen av Joe Bidens valgseier i delstaten.

Delstatens valgstyre skal møtes mandag. Styrets medlemmer, to demokrater og to republikanere, vil fra da av ha opptil 20 dager på seg til å godkjenne Joe Bidens seier i delstaten.

Partiet ba lørdag valgstyret utsette møtet i 14 dager, melder nyhetsbyrået Reuters. De krever samtidig en full gjennomgang av stemmene i Wayne County og gjentar ubegrunnede påstander om uregelmessigheter.

Valgstyret i fylket, som er Michigans største, har godkjent Bidens overlegne seier her. Biden vant Michigan med over 150.000 stemmers overvekt.

Republikanske ledere fra Michigan sa etter et møte med Donald Trump fredag at de ikke fikk informasjon som vil kunne endre resultatet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden