Kilder: Trump kan erkjenne nederlag hvis han ikke når fram i rettsvesenet

<p>USAs president Donald Trump, Ivanka Trump og Jared Kushner. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix</p>
USAs president Donald Trump, Ivanka Trump og Jared Kushner. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix

Donald Trump er innstilt på å erkjenne valgnederlag hvis han ser det ikke er mulig å nå fram i rettsvesenet, hevder kilder overfor Fox News.

De ikke navngitte kildene sier han i så fall også vil bidra til en fredelig maktoverføring.

Nyhetsbyrået AP melder at noen av Trumps medarbeidere og støttespillere har oppfordret ham til å erkjenne nederlag. De har angivelig rådet ham til å holde en tale om dette i løpet av den kommende uken.

Trumps svigersønn Jared Kushner er en av dem som skal ha oppfordret ham til å akseptere valgutfallet, selv om presidenten er svært kritisk til hvordan valget ble gjennomført. Kushner skal ha fortalt flere han kjenner om sin oppfordring til Trump.

Samtidig mener andre i kretsen rundt Trump at han bør fortsette kampen for å få omgjort valgresultatene i flere delstater. Trumps sønner og hans advokat Rudy Giuliani befinner seg i denne leiren, ifølge AP.

Giuliani har angivelig lovet Trump å framskaffe bevis for valgfusk. Men foreløpig har han lite konkret å vise til. Trumps valgkampstab har så langt hatt lite suksess i rettsvesenet i etterkant av valget.

Personvernpolicy