Over halve regjeringen i Danmark går i selvisolasjon etter coronasmitte

13 av de 20 statsrådene i den danske regjeringen, deriblant statsminister Mette Frederiksen, har nå satt seg selv i isolasjon. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB
13 av de 20 statsrådene i den danske regjeringen, deriblant statsminister Mette Frederiksen, har nå satt seg selv i isolasjon. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB Foto: NTB scanpix

Danmarks statsminister Mette Frederiksen og tolv av hennes statsråder har gått i selvisolasjon etter at justisministeren testet positivt for covid-19.

Regjeringen hadde et møte forrige fredag, hvor justisminister Nick Hækkerup også var til stede. Natt til onsdag bekreftet han at han har testet positivt.

Frederiksen har ikke vist noen symptomer på covid-19, opplyser statsministerens kontor i en uttalelse. Blant dem som har gått i selvisolasjon, er utenriksminister Jeppe Kofod og helseminister Magnus Heunicke.

Smittetallene i landet har steget betraktelig den siste tiden. Tirsdag ble det registrert 1.353 nye coronatilfeller i Danmark, noe som er ny smitterekord.

Personvernpolicy