Sofie Carsten Nielsen fortsetter som leder av danske Radikale Venstre etter krisemøte

Morten Østergaard (t.h.) da han i 2011 ble utnevnt til vitenskapsminister og var en stigende stjerne i Radikale Venstre. De to andre er tidligere partileder Margrethe Vestager og Uffe Elbæk, som senere forlot partiet og dannet partiet Alternativet.
Morten Østergaard (t.h.) da han i 2011 ble utnevnt til vitenskapsminister og var en stigende stjerne i Radikale Venstre. De to andre er tidligere partileder Margrethe Vestager og Uffe Elbæk, som senere forlot partiet og dannet partiet Alternativet. Foto: Marie Hald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er full tillit til leder i De Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen etter et krisemøte søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier hun selv etter møtet i partiets folketingsgruppe. Ingen av medlemmene i partigruppen har valgt å forlate partiet, og hun fortsetter som leder.

– Det er støtte fra gruppen, sier hun, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Nielsen overtok forrige uke som leder i partiet etter at daværende leder Morten Østergaard trakk seg etter metoo-anklager.

I etterkant har det kommet fram flere metoo-saker knyttet til den tidligere lederen. Samtidig har Nielsen blitt anklaget for å ha visst om varslene uten å foreta seg noe.

Nielsen har avvist anklagene som falske påstander, og det har brutt ut full krig i partiet. 236 personer hadde torsdag meldt seg ut.

Radikale Venstre er ett av den sosialdemokratiske regjeringens støttepartier i den rødgrønne blokken. Partiet har cirka 6.800 medlemmer.