Sofie Carsten Nielsen fortsetter som leder av danske Radikale Venstre etter krisemøte

Morten Østergaard (t.h.) da han i 2011 ble utnevnt til vitenskapsminister og var en stigende stjerne i Radikale Venstre. De to andre er tidligere partileder Margrethe Vestager og Uffe Elbæk, som senere forlot partiet og dannet partiet Alternativet.
Morten Østergaard (t.h.) da han i 2011 ble utnevnt til vitenskapsminister og var en stigende stjerne i Radikale Venstre. De to andre er tidligere partileder Margrethe Vestager og Uffe Elbæk, som senere forlot partiet og dannet partiet Alternativet. Foto: Marie Hald / NTB

Det er full tillit til leder i De Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen etter et krisemøte søndag.

Det sier hun selv etter møtet i partiets folketingsgruppe. Ingen av medlemmene i partigruppen har valgt å forlate partiet, og hun fortsetter som leder.

– Det er støtte fra gruppen, sier hun, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Nielsen overtok forrige uke som leder i partiet etter at daværende leder Morten Østergaard trakk seg etter metoo-anklager.

I etterkant har det kommet fram flere metoo-saker knyttet til den tidligere lederen. Samtidig har Nielsen blitt anklaget for å ha visst om varslene uten å foreta seg noe.

Nielsen har avvist anklagene som falske påstander, og det har brutt ut full krig i partiet. 236 personer hadde torsdag meldt seg ut.

Radikale Venstre er ett av den sosialdemokratiske regjeringens støttepartier i den rødgrønne blokken. Partiet har cirka 6.800 medlemmer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden