Carl I. Hagens Nav-anmeldelse henlagt

Carl I. Hagen reagerer på Spesialenhetens begrunnelse for at anmeldelse av politiet og påtalemyndighet etter Nav-skandalen er henlagt.
Carl I. Hagen reagerer på Spesialenhetens begrunnelse for at anmeldelse av politiet og påtalemyndighet etter Nav-skandalen er henlagt. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl I. Hagens anmeldelse av politiet og påtalemyndighet etter Nav-skandalen er henlagt av Spesialenheten. Hagen har anket henleggelsen til Riksadvokaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker begrunner henleggelsen med at politi- og påtalemyndighetens lovforståelse har samsvart med den departement, Nav og domstolene har lagt til grunn, ifølge Dagbladet.

– Spesialenhetens mening er at det ikke er sannsynlig at noen i politiet eller påtalemyndigheten har gjort seg skyldig i straffbare handlinger, skriver de i henleggelsen.

Hagen sendte sin anmeldelse – på seks sider – til setteriksadvokat Henry John Mæland før jul i fjor. I januar ble anmeldelsen oversendt spesialenheten.

Den tidligere Frp-lederen har anket henleggelsen inn for Riksadvokaten. Han reagerer på Spesialenhetens begrunnelse.

– Mange aktører har et ansvar for å foreta en selvstendig vurdering. Det er sikkerhetsmekanismen for at en feilvurdering hos én aktør vil bli korrigert av andre aktører – som også foretar sine selvstendige vurderinger, sier Hagen til Dagbladet.