Medlemsflukt fra dansk sentrumsparti etter metoo-konflikt

Morten Østergaard (t.h.) da han i 2011 ble utnevnt til vitenskapsminister og var en stigende stjerne i Radikale Venstre. De to andre er tidligere partileder Margrethe Vestager og Uffe Elbæk, som senere forlot partiet og dannet partiet Alternativet. Foto: Marie Hald / NTB
Morten Østergaard (t.h.) da han i 2011 ble utnevnt til vitenskapsminister og var en stigende stjerne i Radikale Venstre. De to andre er tidligere partileder Margrethe Vestager og Uffe Elbæk, som senere forlot partiet og dannet partiet Alternativet. Foto: Marie Hald / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er full krise i det danske sentrumspartiet Radikale Venstre etter at partilederen måtte gå etter metoo-avsløring, og partifløyer har havnet i åpen krangel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

236 personer hadde torsdag meldt seg ut av partiet, noe som er langt flere enn i andre uker, opplyser partiet torsdag.

Radikale Venstre er ett av den sosialdemokratiske regjeringens støttepartier i den rødgrønne blokken. Partiet har cirka 6.800 medlemmer.

Nylig måtte partileder Morten Østergaard gå av etter at en kvinnelig partikollega, Lotte Rod avslørte at hun flere ganger var blitt utsatt for krenkende fysisk berøring.