Bøhler: – Jeg hadde håpet at vi kunne skilles som gode venner

Jan Bøhler vil svare nominasjonskomiteen før han snakker offentlig om hvorvidt han stiller til neste års stortingsvalg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Jan Bøhler vil svare nominasjonskomiteen før han snakker offentlig om hvorvidt han stiller til neste års stortingsvalg. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Bøhler sier han ikke har noe negativt å melde om Arbeiderpartiet, men at han følte en større forpliktelse overfor egne velgere og egne hjertesaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde håpet at vi kunne skilles som gode venner. Jeg har ikke tenkt å legge opp til å si noe som helst negativt om mitt eget parti, sier Bøhler.

Han har nå takket ja til å stille som toppkandidat for Oslo Senterparti i stortingsvalget neste år. Dermed er han ute av Arbeiderpartiet, som han har vært aktiv i siden midten av 1980-tallet.

– Jeg har gjort alt jeg har kunnet i disse årene siden 1984–85, og jeg vil gjerne skilles som venn. Har ikke noe negativt å si om noen, sier Bøhler.

Han forteller at et stort antall velgere har oppsøkt ham etter at han i sommer varslet at han ikke ville stille til gjenvalg for Oslo Arbeiderparti, for å «mase på ham» og få ham til å stille opp videre.

– Da føler jeg mer forpliktelse overfor disse velgerne og de sakene jeg syns jeg må fortsette å jobbe for, sier han.