Trump godkjenner budsjettvedtak

President Donald Trump og Kongressen har sikret finansiering av offentlig sektor i USA fram til midten av desember. Foto: Photo/Alex Brandon / AP / NTB
President Donald Trump og Kongressen har sikret finansiering av offentlig sektor i USA fram til midten av desember. Foto: Photo/Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump har godkjent et budsjettvedtak i Kongressen som sikrer finansiering av offentlige etater i USA fram til midten av desember.

Dermed unngår USA en ny nedstengning av deler av offentlig sektor når det nye budsjettåret begynner torsdag.

Som ventet satte Trump sin signatur på budsjettpakken natt til torsdag lokal tid. Pakken ble vedtatt av et stort flertall i Senatet kvelden før.

I Representantenes hus ble budsjettpakken vedtatt i forrige uke. Den skal sikre finansiering av føderale offentlige etater fram til 11. desember.

Dermed er driften sikret til over valget i november. I tillegg til at velgerne skal avgjøre om Donald Trump får en ny periode, vil valget også endre sammensetningen av Kongressen.

Den nye Kongressen vil trolig måtte jobbe videre med statsbudsjettet for budsjettåret 2021. Vedtaket som er gjort nå, viderefører en rekke budsjettposter omtrent på samme nivå som i år.

Forrige gang offentlige etater ble nedstengt i USA fordi det ikke ble enighet om nytt budsjett, var i desember 2018. Perioden med 35 dagers nedstengning var den lengste i landets historie. Bakgrunnen var at Trump nektet å skrive under på en finansieringspakke som ikke omfattet penger til bygging av mur langs grensen til Mexico.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden