Jan Bøhler stiller til valg for Senterpartiet

<p> Jan Bøhler stiller på stortingslista til Senterpartiet i Oslo.</p>
 Jan Bøhler stiller på stortingslista til Senterpartiet i Oslo.

Arbeiderparti-profil Jan Bøhler har sagt ja til å stille på stortingslista til Senterpartiet i Oslo ved valget neste år.

Det skriver han selv i en melding på Facebook torsdag morgen.

Bøhler valgte nylig å takke nei til gjenvalg på Stortinget for Oslo Arbeiderparti, etter fire perioder som stortingsrepresentant. Nå takker han ja til å toppe stortingslista til Senterpartiet.

– Jeg har ikke noe behov for å si negative ting om mitt gamle parti, og står fullt og helt for mine sosialdemokratiske grunnverdier. Men SP har i de seinere årene blitt mer og mer til et folkekjært grasrotparti med økende oppslutning blant småkårsfolk og vanlige arbeidsfolk landet rundt, skriver Bøhler.

Ap-politiker reagerer

Siri Gåsemyr Staalesen synes det er skuffende at Jan Bøhler melder overgang til Senterpartiet. Foto: Bernt Sønvisen
Siri Gåsemyr Staalesen synes det er skuffende at Jan Bøhler melder overgang til Senterpartiet. Foto: Bernt Sønvisen

68-åringen forteller at han har fått en rekke støtteerklæringer siden han takket nei til gjenvalg etter det han selv beskrev som intriger innad i fylkespartiet. Bøhler skriver blant annet at han har funnet felles sak med Senterpartiet i kampen for å redde Ullevål sykehus og en behandlingsreform i russektoren.

Oslo Senterparti har sendt ut en melding til sine medlemmer der de skriver at de vil invitere Bøhler på medlemsmøte allerede i løpet av oktober. Bøhler blir heller ikke å finne i Arbeiderpartiets stortingsgruppe fram til valget i september.

– Han går ut av Aps gruppe, bekrefter kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Siri Gåsemyr Staalesen, som har sittet på Oslobenken for Arbeiderpartiet sammen med Jan Bøhler siden 2017, skriver til VG at hun er svært skuffet:

– Ingen har fått så mange muligheter i Oslo AP som han, skriver hun.

– Sjukeste mytene

Staalesen sier mange har ventet på at Bøhler skulle utdype anklagene om intriger mot ham i fylkespartiet.

Andreas Halse i Oslo Arbeiderparti mener det er en myte at Jan Bøhler ble presset ut av lokalpartiet. Foto: NTB scanpix
Andreas Halse i Oslo Arbeiderparti mener det er en myte at Jan Bøhler ble presset ut av lokalpartiet. Foto: NTB scanpix

– Nå trenger vi ikke vente lenger, det viser seg at det for Jan hele tiden kun handlet om Jan Bøhler. Sosialdemokratiet har alltid handlet om å sette fellesskapet først. Det kommer vi til å fortsette med å gjøre uten Jan Bøhler, avslutter stortingsrepresentanten.

Også Andreas Halse, som sitter i Oslo bystyre for Arbeiderpartiet, reagerer sterkt på Bøhlers avgjørelse.

– En av de sjukeste mytene Jan har spredd er at han har blitt pressa ut av Ap. I tre år har han ikke møtt på ett møte i Oslobenken vår, tar aldri telefonen når Oslopartiet ringer, møter aldri på våre fellesmøter. Han har fullstendig svikta prosjektet Oslo Ap for seg selv, skriver Halse på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden